Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Könyvtárportál
Navigáció átugrása.
Címlap

Keresés űrlap

Hibaüzenet

Notice: Undefined index: advanced_options template_preprocess_views_slideshow_cycle_main_frame() függvényben (/home/www/www_rfmlib_hu/sites/all/modules/views_slideshow/contrib/views_slideshow_cycle/theme/views_slideshow_cycle.theme.inc 92 sor).

A decemberi ünnepek, a munkanap-áthelyezések és egy szakmai rendezvény miatt a II. Rákóczi Ferenc Megyei és Városi Könyvtár nyitvatartási rendje is változik.

Miskolci tündérkert címmel közöl riportot a miskolci színjátszás múltjáról, az itteni színészmúzeumban őrzött kincsekről a Szabad Föld című hetilap 2018. november 30-i száma.
„Ha hiszik, ha nem, nekem ma is a vidéki színjátszás az ideálom” – idézi Dajka Margitot írása elején a cikk szerzője, Palágyi Edit. Dajka Margit is tagja volt egy ideig a miskolci színháznak, ahogy játszott itt például Ruttkai Éva, Latinovits Zoltán, Bessenyei Ferenc, Básti Lajos, Bilicsi Tivadar, Major Tamás és még hosszan sorolhatnánk. A címben szereplő „tündérkert” megnevezés egy Darvas Iván-visszaemlékezésből származik. Bővebben a Szabad Földben.
Ez a lap is jár a II. Rákóczi Ferenc Megyei és Városi Könyvtárba. A központi épületben keresse az I. emeleti folyóirat-olvasóban!
 

Aki keres, a könyvtárban a karácsonyi ajándékát is megtalálhatja! Nem csak olvasnivalókat vihetünk innen haza: a legszerencsésebb látogatónk egy e-book-olvasót is nyerhet.

A Házam, hazám, Martintelep című összejövetel keretében mutatja be Hajdu Imre író, újságíró Beszédes könyvem című legújabb kötetét 2018. december 4-én, kedden délután 4 órától a martinkertvárosi Tompa Mihály Könyvtárban. A szerzővel Filip Gabriella főkönyvtáros beszélget.

Varsányi Zsuzsa, a Magyar Rádió legendás zenei szerkesztője RádiJÓztam című könyvének bemutatója december 19-én, szerdán délután fél 5-kor kezdődik a II. Rákóczi Ferenc Megyei és Városi Könyvtár központi épületében (Miskolc, Görgey A. u. 11.). A szerzővel Czikora Ágnes riporter, egykori tanítvány beszélget.

A miskolci Balázs Győző Református Gimnázium tanulóinak alkotásaiból rendezett Képes meglepetések című kiállítást Borgó Munkácsy-díjas festőművész nyitja meg 2018. december 3-án, hétfőn délután fél 5-kor a II. Rákóczi Ferenc Megyei és Városi Könyvtár központi épületében (Miskolc, Görgey A. u. 11.). A kiállítás megtekinthető 2019. január 12-ig a könyvtár nyitvatartási idejében.

 

Karácsonyi apró ajándékokat és iskolásoknak szóló könyveket is örömmel fogad könyvtárunk advent idején, hogy olvasóinkkal együtt szebbé tehessük sok-sok gyermek karácsonyát! Többségük nemcsak rászoruló, de nincs senki más az életében, akitől ajándékot kaphatna.

Kaffka Margit, Ady szavait idézve, „a nagyon-nagy asszonyíró” éveket töltött Miskolcon. Meghatározó éveket, hiszen itt lett igazán tanító és író, feleség és anya. Rövid, mindössze 38 évre szabott élete száz évvel ezelőtt, 1918. december 1-jén ért véget, fiával együtt a spanyolnáthajárvány áldozata lett.

Jisó ráz

Esemény dátum: 
Ismétlődés minden héten minden szombat-i napon 2 alkalommal.
2018. december 1., szombat - 14:00
2018. december 8., szombat - 14:00

Orosz nyelvi klub újrakezdőknek
A foglalkozásokat Elena Deis vezeti 

Készüljünk együtt a karácsonyra!

Esemény dátum: 
2018. december 12., szerda - 13:30

Foglalkozás általános iskolásoknak. Beszélgetés az adventi időszakról, karácsonyi versek, Devecsery László: Az angyal manó, Linda Jennings: A karácsonyi csomagok balesete című meséje. A törpék és a suszter című rajzfilm megtekintése. Zenehallgatás: Ady Endre: Kis karácsonyi ének. A foglalkozás kézműveskedéssel zárul: angyalka figura készítése 

Oldalak

Feliratkozás Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Könyvtárportál RSS csatornájára